Yritysten tilanne on paha, mutta jatketaan!

Korona -kriisi iski päälle äkkiä ja täysin yllättäen. Kukaan ei voinut ennakoida tilannetta, saatika tehdä sen uutisvyöryn jälkeen varmoja johtopäätöksiä. Oli vain hetki, jolloin kaikki pysähtyy ja hoidetaan ensin ”kotitontti” turvaan, sekä sitten pyritään säilyttämään työ, yritys, tulevaisuus….

Olen keskustellut lukemattomien yritysten edustajien kanssa ja pyrkinyt luomaan uskoa tulevaisuuteen. Olen tarjonnut työtä miltei ilmaiseksi, mutta sekään ei riitä, kun ”firmaa ei voi avata, kun…” tai ”emme enää uskalla ottaa markkinointiriskiä, kun…” tai ”emme uskalla itse enää rahoittaa”, tai, tai, tai. Siinä ei edes puoli-ilmainen tarjous riitä.

Ei saa kuitenkaa antaa peräksi, mutta väkisinkin hiipii mieleen ja nyt jopa uskon, että hätä on yritysmaailmassa suurempi, kuin media tai ”viisaat” antavat ymmärtää tai edes kukaan uskaltaa sanoa. Lukuisten puhelujen aikana olen kuitenkin saanut kuunnella ”talvisodanhenkeä” ja se nyt meitä Suomalaisia yhdistää enemmän, kuin uskommekaan. Juuri nyt on aika toimia!

Valan taistelutahtoa ja uskon, että tästä selvitään, mutta vaatii meiltä jokaiselta äärimmäistä itsehillintää ja uskoa, että jaksamme ja meidän pitää tukea toinen toistamme – erityisesti yritysmaailmassa, joka onnistuakseen uudelleen vaatii ihmeen.

Jaksetaan vielä kuukausi tai kaksi, jopa vuosi, mutta tulipahan tehdyksi ja ostetaan sittenkin vain kotimaista ja jopa itsekkäästi Hämeenlinnalaista Nyt on sen aika!

Tutustu Work to Hämeenlinna -sivustoon alla olevasta bannerista….

”Poterossa”: Pekka Lyly – pekka@lyly.fi – 0400 815 111

Posted in Yleinen.